YOMANI

Instellingen van uw terminal

• Druk de volgende toetsen in op uw terminal

3Terminal set-up
    0 Volgende
    3

Settings handelaar

Geef het paswoord in (de 4 laatste cijfers van het terminalnummer – TID) en bevestig met OK

8Volume
  • Druk de volgende toetsen in op uw terminal

Menu
    3Terminal set-up
    2Contrast
  • Druk de volgende toetsen in op uw terminal

Menu
    3Terminal set-up
    1Talen
  • Druk de volgende toetsen in op uw terminal

Menu
    Terminal set-up
    Munteenheid
  • Druk de volgende toetsen in op uw terminal

Menu

3Terminal set-up
    0Volgende
    3Geef het paswoord in (de 4 laatste cijfers van het terminalnummer – TID) en bevestig met OK
    9Opgelet!
    Deze optie bestaat niet voor de YOXIMO GPRS
  • Druk de volgende toetsen in op uw terminal

MENU
    2

"LAATSTE VERRICHT"
    De gegevens van de laatste transactie die op de betaalterminal werd uitgevoerd, verschijnen op het scherm.
    Indien u deze wilt afdrukken, druk op de toets onder KLANT of onder HANDELAAR voor het herafdrukken van het laatste transactieticket.

• Druk de volgende toetsen in op uw terminal

Menu

3Terminal set-up
    0Volgende
    3Settings handelaar : handelaar paswoord:
    Het wachtwoord is de 4 laatste cijfers van het terminalnummer. Deze cijfers staan op de achterkant van uw betaalterminal.
    1Naam van de winkel*

Wilt u de benaming op het bankrekeningafschrift van uw klanten aan te passen?

Vul onderstaand formulier in en we doen het nodige

Veelgestelde vragen over betaalterminals

•  1. Vanuit het basisscherm :

Druk op de MENU-toets (op de module aan de handelaarszijde. Indien er slechts één module aan de klantzijde is:                                                                             start met STOP dan OK dan MENU)

2. Op het volgende scherm :

Druk op « 1 TRANSACTIES »

3. Op het volgende scherm :

Druk op « 2 DAG VERRICHTINGEN»

Een ticket met de transacties van de dag zal worden afgedrukt.

Als er geen printer is, zal het resultaat op het scherm zichtbaar zijn.

• 1. Vanuit het basisscherm :

Druk op de MENU-toets (op de module aan de handelaarszijde. Indien er slechts één module aan de klantzijde is: start                                                                     met STOP dan OK dan MENU)

2. Op het volgende scherm :

Druk op « 1 TRANSACTIES »

3. Op het volgende scherm :

Druk op « 1 DAGTOTALEN»

Het ticket bevat de totalen van alle:

- transacties met nationale kaarten

- internationale debetkaarttransacties (VPay & Maestro)

- internationale kredietkaarttransacties (MasterCard, Visa, Diners, JCB & CUP)

- elektronische transacties van maaltijdcheques (Sodexo, Edenred, Monizze...)

- SmartPay-transacties

- CUG transacties (Closed User Group).

• Het aantal afgedrukte tickets na een Bancontact-transactie wijzigen (en hoe tickets uitschakelen) - MENU 4 4 4 wachtwoord X 5

1. Vanuit het basisscherm :

Druk op de MENU-toets (op de module aan de handelaarszijde. Indien er slechts één module aan de klantzijde is:                                                                             start met STOP dan OK dan MENU)

2. Op het volgende scherm :

Druk op « 4 BETAALKAARTEN»

3. Op het volgende scherm :

Druk op « 4 PARAMETERS»

4. Op het volgende scherm :

Druk op « 4 KAART PARAMETERS»

5. Op het volgende scherm :

Voer de laatste 4 cijfers van het terminalnummer in + Druk op OK (sticker met de TID op of onder de terminal)

6. Op het volgende scherm :

Druk op het gewenste nummer (kaarttype)

7. Op het volgende scherm :

Druk op « 5 TICKET»

8. Op het volgende scherm :

Selecteer EEN, TWEE of GEEN door op een van de knoppen onderaan het scherm te drukken

9. Herhaal dezelfde stappen voor elke gewenste kaartsoort.

10. Opmerking: Als u TWEE tickets selecteert, wordt de eerste automatisch afgedrukt na de transactie. Om de tweede af te drukken, gebruikt u de functietoets onderaan het scherm.

• Activeer de "referentie" op de terminal (MENU 3 0 3 wachtwoord 6)

1. Vanuit het basisscherm :

Druk op de MENU-toets (op de module aan de handelaarszijde. Indien er slechts één module aan de klantzijde is:                                                                             start met STOP dan OK dan MENU)

2. Op het volgende scherm :

Druk op « 3 TERMINAL SETUP»

3. Op het volgende scherm :

Druk op toets « 0 » voor « 0 VOLGEND»

4. Op het volgende scherm :

Druk op « 3 HANDELAARS PARAMETERS»

5. Op het volgende scherm :

Voer de laatste 4 cijfers van het terminalnummer in + Druk op OK (sticker met de TID op of onder de terminal)

6. Op het volgende scherm :

Druk op « 6 REFERENTIE»

7. Op het volgende scherm :

Druk op de toets onder "CHANGE" om aan te passen

8. Op het volgende scherm :

Druk op toets "2" om te activeren

9. Op het volgende scherm :

Druk op de toets onder "CHANGE" om aan te passen

10. Op het volgende scherm :

Druk op de gewenste keuze.

• Activeer de multi-vendor mode (SHIFT mode) - MENU 1 3

1. Vanuit het basisscherm :

Druk op de MENU-toets (op de module aan de handelaarszijde. Indien er slechts één module aan de klantzijde is:                                                                             start met STOP dan OK dan MENU)

2. Op het volgende scherm :

Druk op « 1 TRANSACTIES »

3. Op het volgende scherm :

Druk op « 3 SHIFT MODUS »

4. Op het volgende scherm :

Selecteer « Manueel » of « Automatisch » door op de toets onder de gewenste keuze te drukken.

MANUEEL : betekent per shift (per personeelslid: af te sluiten door de handelaar).
    AUTOMATISCH : betekent van middernacht tot middernacht.

5. Op het volgende scherm :

Wanneer de Shift-modus is geactiveerd: verschijnt er een MENU "4 SHIFT AFSLUITING".

In de automatische modus is MENU 4 niet zichtbaar.

• Herstart de terminal in geval van technische problemen (MENU 3 4)

1. Vanuit het basisscherm :

Druk op de MENU-toets (op de module aan de handelaarszijde. Indien er slechts één module aan de klantzijde is:                                                                             start met STOP dan OK dan MENU)

2. Op het volgende scherm :

Druk op « 3 TERMINAL SETUP»

3. Op het volgende scherm :

Druk op « 4 TERMINAL RESET »

De schermen van de handelaar- en klantmodules moeten beide uitgeschakeld zijn (indien er geen handelaarsmodule                                                                       is, alleen de klantmodule).

• Test het internet / WiFi-netwerk in geval van technische problemen (MENU 3 0 1)

1. Vanuit het basisscherm :

Druk op de MENU-toets (op de module aan de handelaarszijde. Indien er slechts één module aan de klantzijde is:                                                                            start met STOP dan OK dan MENU)

2. Op het volgende scherm :

Druk op « 3 TERMINAL SETUP»

3. Op het volgende scherm :

Druk op toets « 0 » voor « 10 VOLGEND »

4. Op het volgende scherm :

Druk op « 1 NETWERK TEST»

Het resultaat van de netwerktest bestaat uit 3 tests: TEST 0, TEST 1 en TEST 2 (zichtbaar onderaan de afdruk, of zichtbaar op het scherm indien u niet over een printer beschikt).

Indien één van de 3 tests een fout vertoont ("Error -20000"), gelieve dan contact op te nemen met de klantendienst van Worldline op 02/727.88.99.